Belépés /
Regisztráció
HU EN
FőoldalLátogatóknakKözlemény

Közlemény

Újra nyitva a Déri Múzeum

Az érdeklődők 2020. június 19-étől, pénteken 10 órától kereshetik fel a főépületben ismét az állandó kiállításokat, a Polgári sikk című időszaki tárlatot, valamint a Péterfia u. 28. alatt a Medgyessy Ferenc Emlékkiállítás termeit is. A múzeum változatlan jegyárakkal és változatlan nyitvatartással (hétfő kivételével minden nap 10 órától 18 óráig) várja kedves vendégeit.

 

Az intézmény dolgozói mindent megtesznek a látogatók egészségének megőrzéséért, több helyen kézfertőtlenítő pont áll az érkezők rendelkezésére.

 

A tökéletes biztonság érdekében a látogatók számára 12 éves kor felett kötelező a maszk, vagy az arcot eltakaró sál, kendő viselése. Arcvédőhöz akár a múzeumban is hozzájuthatnak vendégeink. 

 •  
 • Felhívjuk figyelmüket arra is, hogy a Munkácsy Terembe történő bejutásra – megelőzendő a zsúfoltságot - esetleg várakozniuk kell.
 •  
 • Fokozottan fertőtlenítjük a mosdókat, a múzeum közösségi tereit, kiállítási egységeit.
 •  
 • A múzeumot kizárólag tünetmentes látogatóink járhatják végig.
 •  
 • Múzeumpedagógia: a gyerekek kiemelt biztonsága érdekében egyszerre csak egy osztály vehet részt kulturális programokon, ebben az esetben is kötelező a maszkviselés és a testhőmérséklet mérése. Arról, hogy a kulturális intézmények szervezte múzeumpedagógiai foglalkozásokra elmehetnek-e iskolai közösségek, az intézményvezetők döntenek.

​Kérjük látogatóinkat:

 • vegyék igénybe kézfertőtlenítő automatáinkat!
 • tartsanak biztonságos távolságot egymás között!
 • kövessék teremőreink iránymutatásait!

Szíves megértésüket előre is köszönjük, s nagy szeretettel várjuk újra valamennyi kedves látogatónkat!

 

A Munkácsy Teremben a fényjáték határozatlan ideig nem látható!

 

LÁTOGATÁSI SZABÁLYZAT

 

Tisztelt Látogató!
A múzeum látogatásához és szolgáltatásainak igénybe vételéhez – a múzeumi boltot kivéve – belépőjegyre van szükség.

Kérjük, a műtárgyakat ne közelítse meg 20 cm-nél jobban, illetve ne érintse meg. Kivételt képeznek e szabály alól a műtárgymásolatok, amelyeknél tábla is jelzi, hogy kézbe vehetik látogatóink.

RUHATÁR: Használata biztonsági okokból kötelező és ingyenes. Kérjük, hogy szíveskedjen a ruhatárban hagyni csomagját, bármilyen méretű hátizsákját és háti táskáját, esernyőjét és 30×40×20 cm-nél nagyobb méretű oldal- vagy kézitáskáját. A fentieken kívül a kiállítótérbe tilos bevinni palackot, ételt, italt, élő állatot (kivéve a vakvezető kutyát), gyermekjátékot, szúró- és vágóeszközöket, illetve bármit, ami a látogatók és a munkatársak testi épségét, biztonságát, illetve a műalkotások állapotát veszélyezteti! (Amennyiben egészségileg indokolt, folyadék bevihető kizárólag egy darab, táskában tartott max. 0,5 literes műanyag palackban.)

FÉNYKÉP, VIDEÓ:  Fénykép- és videofelvétel a múzeum kiállításaiban – a Képtár és a Munkácsy Terem kivételével – készíthető. A kiállítóterekben vakut, illetve fényképállványt használni azonban tilos. A fényképek kizárólag személyes célokra használhatók, kereskedelmi forgalomba nem hozhatók!

MOBILTELEFON: Kérjük, legyen tekintettel másokra: a kiállítóterekben halkítsa le, és ne használja mobiltelefonját!

KISGYERMEK: Az intézmény örömmel fogadja kiskorú látogatóit, ugyanakkor személyi és műtárgybiztonsági okokból az alábbi szabályok betartása elengedhetetlen. Két évnél fiatalabb kisgyermeket kizárólag a testre elől rögzített hordozóban lehet a kiállítótérbe bevinni. A műtárgysérülés veszélye miatt más megoldás (pl. háti hordozó, nyakba emelés, babakocsi) nem megengedett!

TÁRLATVEZETÉS: Kiállításainkon kizárólag múzeumunk képzett szakemberei tarthatnak tárlatvezetést!

ZÁRÁS: A kiállítási tereket a múzeum épületének zárása előtt 10 perccel kérjük, szíveskedjen elhagyni, hogy elegendő idő maradjon a ruhatárban elhelyezett értékek átvételére.

DOHÁNYZÁS: A dohányzás a múzeum egész területén tilos!

AKADÁLYMENTESÍTÉS: A Déri Múzeum épületébe kerekesszékkel érkező mozgáskorlátozott látogatóink az épület keleti oldalajtaján jöhetnek be, szándékukat az ott elhelyezett kaputelefonon jelezhetik. Közlekedésüket az épületen belül a vagyonőri szolgálat, valamint a földszinten jobbra levezető lépcsősor mellett, a mozgáskorlátozott mosdóval szemben található lift is segíti. A lifttel a mélyföldszinti ruhatár, illetve az első és második emeleti kiállítóterek közelíthetők meg. Látássérült vendégeink vakvezető kutyával is bejárhatják kiállításainkat. Kérjük, az eligazodásban vegyék igénybe munkatársaink segítségét! 

KEDVEZMÉNYEK: A rendezvényekre megváltott belépőjegyekre nem vonatkoznak azok a kedvezmények, amelyek a törvényben előírtak szerint a kiállítási jegyárak vásárlásakor érvényesíthetők. Kérjük, hogy kedvezményre jogosító igazolványát tartsa magánál ellenőrzés esetére!

BIZTONSÁG: A Déri Múzeum területén a kiállítóterekben –  vagyonvédelmi okok miatt – megfigyelő kamerarendszer működik.

KÖSZÖNJÜK SZÍVES EGYÜTTMŰKÖDÉSÜKET!

Kövess minket:

YouTube
Feliratkozás hírlvélre
Debreceni Irodalom Háza - Minden jog fenntartva © 2020
Debrecen, Péterfia u. 28.
Tel.: +36 (52) 322-207
href="mailto:uh!pont!muezumired!kukac!azahmoladori">E-mail: uh!pont!muezumired!kukac!azahmoladori
készítette: WebDeb.hu